Mobitester.se poäng ( högre = bättre)

Design 8/10

Mjukvara 8/10

innovation 7/10

Skärm 8/10

Transport/logistik/storlek 6/10

Total: 37/50

 

Prestanda

Acer aspire S7 är en riktig best, med sin I7 procsessor, 8gb med RAM, SSD hårdisk och 13.3 WQHD skärm med touch! Spel var inga problem, även om detta inte är gaming dator tog den sig an spel bra. Video redigering funkade också fin fint utan några “hickups”!Design

Designen är modern och iögonfallande. Den står ut med sitt lock i gorilla glass 3 och knivskarpa kanter. Vart glaset slutar börjar metal. Det finns såklart inslag av plast på vissa ställen men inger trots detta en högklassigt intryck. Den är tunn och relativt lätt. Trots sin tunnhet är den rigid och stabil. En av de snyggare laptops på marknaden enligt mig.

 

Tangentbordet

Tangentbordet funkar otroligt bra, tangenterna sitter på ett behagligt avstånd från varandra och är sköna att skriva på. Det var inga som helst problem att sitta längre stunder och skriva och arbeta på denna dator. Även om tangentera var sköna att skriva på kan de nog uppfattas som lite svampiga av vissa, inget riktigt distinkt klick.

 

Musplattan kunde man ha önskat sig lite mer av, den var inkonsekvent och kändes som den hängde sig ibland. Ingen höjdare, kanske det enda negativa med denna dator.  

Skärm

Skärmen är riktigt fin och skarp, alla Videos och spel såg riktigt snygga ut vilket de ska göra på en WQHD skärm på en dator i denna prisklass. Utomhus i mellanstarkt till starkt solljus så vart det väldigt svårt att använda skärmen, annars har jag bara gott att säga om den. Touch blir vanligare och vanligare på laptops idag, S7 är inget undantag och det funkar otroligt bra, även i vanliga windowsläget, jag fann mig ofta använda skrämen istället för musen. Något som dock förvånade mig, var att skärmen höll sig relativt ren trots petandet. Något som jag återkommer till ofta i mina tester är dessa ramkanter, till skillnad från Dell XPS som tar den minimalistiska approchen till detta, så kör Acer väldigt tjocka kanter, 1 tum större skärm hade vart önskvärt istället för den vita ramen.

Batteri

Batteriet höll välldigt bra. Vid vanligt kontorsarbete klarade det sig utan några problem 10 timmar. I detta inräknat några minuters viloläge här och där samt en lunchrast. Laddning gjordes också ganska snabbt. Vid tungt spelande blev datorn väldigt varm och batteriet gick så klart åt, men detta kommer inte som någon överraskning för de flesta. I standbyläget så höll batteriet långt över förväntat, stort plus. 

Dell XPS VS Acer Aspire S7

 

Sammanfattning

Vill du ha en snygg datorn med prestanda i toppskiktet och en snygg modern design är detta datorn för dig. den har toppen batteritid och kan räknas som väldigt slimmad med tanke på sin prestanda. Helt klat en köpvärd produkt!

Dell XPS VS Acer Aspire S7

 

23 jun 2015