Acer aspire Switch 11

 

Första intryck är att Switch är en bastant pjäs, den är relativt tjock och ganska tung. Den metallliknande finishen är egentligen plast tyvärr. Mjukvaran som kommer på Switch är Windows 10, vilket många säkert är vana vid redan, och de flesta är överens om att det är en klar förbättring mot W 8.1. Även om materialvalet kanske inte ligger på top så är det fortfarande en snyggt designad laptop/surfplatta.

 

Skärmen är OK, med tanke på prislappen så kan man inte förvänta sig att den ska hamna toppskiktet av skärmar. Den är inte dålig på något sätt, helt enkelt, man får det man betalar för.

Upplösningen ligger på full HD 1080P. Det som gör mig ledsen är att det forfarande görs skärmar med tjocka kanter som stjäl värdefull yta där det kunde gett plats för större display, Switch 11 är ett tyvärr ett av dessa exempel.

 

 

 

Tangentbordet Är favoritdelen med Switch11, bra avstånd mellan tangenterna, behagligt och lagom tangentnedslag i kombination med en behaglig matt yta. Det som saknas är att det är baklyst. Musplattan finns det inte mycket att anmärka på, inget innovativt utan bara en klassisk platta som gör det som förväntas av den.

 

 

Laptop VS platta En smart funktion som Acer slängt med är att det finns extra lagring i tangentbordet ( 500 gig) som är tillgängligt när skärmen är dockad i det. Praktisk lösning om man inte lyckas klämma in det i skrämdelen av skäl som säkerligen har med platstillgången att göra. När man använder Switch 11 som platta är den tyvärr lite för tung och ett inbyggt stöd hade varit att föredra. Lyckligtvis så kan tangentbordsdockan dubbla som stöd och man kan transformera den till ett displayläge samt tältläge för situationer som kräver detta, smart men lite omständigt.  

 

Batteritiden Helt klart respektabel, standbytiden är fantastiskt och under användning så får du ut många timmar och ibland dagar mellan laddningarna så länge du inte spenderar allt för mycket tid framför den. Upp till 5-6 timmar var inga problem att klämma ur datorn. 

 

 

 

 

Prestandan i denna hybrid är blygsam, iallafall i den versionen som jag testar,vilken har en Intel M processor. Vilket gör den bra till vardagliga saker som mail, surf, film och Jobb. Dock fann jag den inte optimal för arbete, för detta hade jag önskat lite större skärm. Denna recension är faktiskt helt komponerad på Acer switch 11 och det var inga som helst problem att sitta och skriva, så ordbehandling går super, speciellt med det behagliga tangentbordet som jag nämnde tidigare.

 

Sammanfattningen blir att Switch 11 passar dig som inte vill lägga en förmögenhet på en dator men fortfarande ha både en laptop och platta som gör de mesta som vardagsanvändning kan kräva av en. Det är varken den snabbaste, smalaste eller lättaste datorn som finns där ute, men detta kompenseras på prislappen, vilket är ganska snäll mot din plånbok. Plus & minus

 

  • Behagligt angentbord
  • extra lagring i Tangentbordet
  • Bra skärm för prisklassen

***************************************

  • Storlek
  • Materialval
  • Tung31 okt 2015