V-15 är en stadig pjäs, den är stor, med stor skärm, stort bakupplyst tangentbord med en nummerpad. Det är ingen ultaportabel laptop om man hade tänkt sig denna och är på språng mycket. Den tar ordentligt med plats för att vara en laptop. Detta är ju såklart en av de saker man får offra för den prestanda som erbjuds.

Prestandan för mig som är en väldigt “causal” gamer och inte superkräsen, passar denna laptop bra. Jag kan spela relativt nya titlar som Call of duty Black ops III utan större problem. En del tearing upplevde jag och lite lagg ibland, men de var oerhört sällan. Grafiskt så ska du vara beredd att lägga dig i den lägre skalan av nyare spel. Skärmens upplösning maxar dessutom ut på 1080P, vilket kanske inte tilltalar hard core gamers, men är bra nog för mig.

 

Stoleken är denna dators fördel och nackdel. Fördelen är att du kan avnjuta spel och annat i ett stort format på den15,6 tum stora skärmen. Nackdelen är att den är ganska otymplig, men det är uppoffring man får göra mot den lite kraftfullare prestandan. Den stora skärmen och det stora bekväma tangentbordet med nummerpad gör att jobb funkar oerhört bra också.  

 

För mig som spelar ibland och behöver jobba på samma dator är detta en ganska bra kompromiss. Prismässigt är just denna modell ganska snäll mot plånboken med tanke på mångsidigheten man får. Designmässigt så är datorn inget som står ut i mängden, även om jag gillar den matta svarta metallborstade yta som pryder locket.

 

Ska man bara göra enkla saker som arbete, surfa, maila eller lyssna på lite musik så får du ca 6-8 timmar användning, Är du sparsam så kanske du kan klämma ur någon timme till.

Ska du spela så får du ihop ca en timme, då upplevde jag också att spelen laggade lite ibland trots att datorn var inställd på hög prestanda

 

 

Denna dator går att sammafatta ganska lätt, Det är en relativt billig dator som är mångsidig och leverar bra prestanda för pengarna. 

 

Plus och minus

 

  • Stor skärm
  • prislapp
  • Mycket prestanda för pengarna.
  • Mångsidig
  • Batteritid

 

  • Storlek
  • Skärmupplösning
  • Tung

 

13 feb 2016