Alla vill vi underlätta vardagen och alla vill vi slippa glömma saker som ska göras. Nedan kommer du säkert hitta en eller flera saker som kan användas för att underlätta din vardag på ett sätt eller ett annat. 

En app som många säkert känner till, men som kanske inte utnyttjas till fullo är google Keep. Detta är en simpel app som har många funktioner. Många ( men inte alla ) saker som denna app kan göra finns en motsvarande app till IOS ( Iphone). Den kallas påminelser, om tillfälle dyker upp att få testa denna app på en Iphone kommer en guide med detta också för alla icke Android användare. 

Vad kan Keep göra? 

  • Noteringar
  • Listor
  • Spara bilder
  • Röstnoteringar
  • Påminnelser

 

 

 Listor/noteringar

Skapa enkelt listor för shopping eller annat. Efter att en post har blivit avbockad som "funnen eller utförd" så försvinner den och tar inte upp plats bland de andra posterna som är kvar på listan. Detta för att minimera behovet att scrolla efter nästa post. 

 

 

 

Påminelser. 

 

Tidsbaserade 

Detta är ingen nyhet. Här kan du enkelt ställa in en tid som du önskar bli påmind om en viss notering eller lista. 

 

 

 

 

Platsbaserade påminelser.

Denna funktion är mer användbar för syften där en tidbaserad påminnelse inte riktigt passar. Säg att du vill komma ihåg att handla fläskfile nästa gång du är på City Gross i Uppsala. Då gör den enkelt en notering och väljer påminn mig och välj helt enkelt City Gross Uppsala, finns adressen i googles register så kan du välja platsen som "trigger" för din påminnelse, annars finns säkerligen adressen för platsen i google.

 

 

 

 

Bilder och läsa av text från bilder.  

Ska du köpa en speciell lampa kan du enkelt ta en bild på den och välja att bli påmind om detta när du är på en viss affär. Om du hittar ett recept på någon god maträtt på sidan av ett mjölkpaket, Ta enkelt en bild på receptet och extrahera texten från bilden till text. Då slipper du titta på bilden med massa annat som distraherar dig och använda bara texten som är det viktiga.

 

 

Google keep Widget, då har du alla dina noteringar med så lite som ett svep bort. 

 

 

 Google keep synkar också över alla dina enheter, mobil, surfplatta och dator. 

 

[Uppdatering] Delning & samarbete 

 

Nu kan du enkelt dela en lista eller notering med vän eller släkt! Perfekt för veckohandlingen, två personer som skapar en gemsanlista som uppdateras i realtid, när den ena gör en ändring syns den direkt hos den andra. Efter att du skapat listan, är det bara att klicka på +symboel uppe i menyn och välja personen du vill dela listan eller noteringen med. 

 

Då var denna genomgång av google keep slut, hoppas du som läst detta har hittat något som du kan ha nytta av i din vardag. 

Tack & hej! 

 

17 nov 2014