Asus Transformer.Då var det dags att summera tiden med denna hybrid platta från Asus. Mitt första intryck om hur suveränt det är med ett kompletterande tangentbord till en surfplatta har hållit i sig. Bekvämligheten och funktionaliteten av en laptop kombinerat med smidigheten av en surfplatta är en skön kombo.

 

Hårdvara

 

Asus har gjort ett bra jobb med design och utformning av denna produkt. Innan jag fick chansen att testa och känna på plattan visste jag inte vad den kostade, och jag hade inte gissat på en så billig prislapp som 2000 kronor. Snarare närmare 3000 kronors klassen. Den känns stadig, välbyggd och designspråket som Asus använt sig av påminner en del om Sonys Vaio produkter.

 

Vad är det som gör att denna produkt skiljer sig från resten? Ja de är faktiskt till större del tangentbordet. Självklart går det att köpa 3:e parts tangentbord till surfplattor. Men det hör inte till vanligheterna att tillverkare inkluderar dem, och inte i detta format. Även om du inte använder tangentbordet till vardags så är det ett strålande komplement till surfplattan när du väl känner att det behövs.

När plattan inte är dockad med tangentbordet är batteritiden fenomenal. Men så fort du kopplar ihop tangentbordet så verkar det behövas mer kräm och batteriet tar slut mycket snabbare än när plattan är för sig själv.

 

Prestanda.

 

Allt flyter på som det ska och Android 4.4.2 med zenUI som Asus lagt ovanpå är färgglatt och trevligt som alltid. Då och då drabbas man av ett litet lagg här och där, men detta är nästan oundvikligt oavsett vilken enhet du har. En av Asus egna appar hängde sig konstant i början av testperioden, men fungerade som den skulle efter en uppdatering av appen.Skärmen:

 

Upplösningen är inte vad man önskat sig vid alla tillfällen, en full HD skärm hade varit att föredra då man gärna drar på en netflix film på plattan. Färgerna var också lite åt det kallare hållet 

Sammanfattning.

 

Det man kan vara ärlig i att säga är att detta inte ersätter din klassika laptop ännu, inte med Android som operativ system. Asus erbjuder liknande enheter fast med Windows 8,1, vilket är en full fjädrad PC i den klassiska benämningen med Windows som operativsystem. Det tar emot att säga det men Android är inte på den nivån ännu att kunna ersätta den klassiska PCn. Men som surfplatta i mellansegmentet  är denna platta en Top kandidat och jag kan verkligen  rekommendera den.  

 

Med detta avslutar jag denna recension.  

27 okt 2014