Jaybird Bluebuds X på prisjakt

 

Dessa hörlurar riktar sig främst till de som sportar och vill ha ett par blueooth hörlurar. Bluebuds är typen IN-ear hörlurar och levereras med 3 olika storlekar på “kuddar” och “krokar” för att se till att de verkligen sitter bekvämt och säkert vid aktivitet.

 

För mig som föredrar ON-ear lurar som visas nedan så måste jag säga att jaybirds är de första IN-ear lurar jag verkligen gillat vid sportande, främst pga av den lilla kroken som gör att de sitter kvar i öronen. Även om de är bra, så är de inte perfekta. Med jämna mellanrum får man ändå justera dem på ett sätt eller annat. Trots att de är “trådlösa” så finns de fortfarande lite sladd som man komma att behöva trasslas och krånglas med ibland, men det  är mycket mer tacksamt än att ha en lång sladd hela vägen från telefonen.

 Räckvidden var ibland inte den bästa, ofta när man bar mobilen i en ficka eller nära kroppen så hände det att ljudet försvann en kort stund. En annan väldigt liten punkt att ta upp är att när hörlurarna inte används och man hänger dem runt halsen så är det väldigt lätt att man tappar dem, vilket kan vara surt med tanke på prislappen.

 

 

 

Batteritid

Då jag inte är någon löpare, cyklist eller en idrottsutövare som har träningspass som sträcker sig över 1 ½ timme så har jag inte haft några problem med batteritiden. De utlovas 8 timmars speltid, så för mig räckte det att ladda dessa 1-2 gånger i veckan vilket inte är allt för jobbigt. Laddning görs enkelt med vilken Micro USB som helst och det går fort för dem att komma upp i 100% igen.  

 

 

Med den lilla fjärrkontrollen där mikrfonen också sitter kan du styra volym, byta låt, ta emot samtal etc. 

Ljud

Helt klart godkänt! bättre ljud än i mina vanliga trådade A-jays, så Inget att klaga på där!  Så länge de sitter i ordentligt får du bra ljudåtergivning och bass, det är när de trillar ur litegrann som ljudkvaliten sjunker drastiskt. Telefonsamtal lät som du skulle och jag hade ingen som klaga på dåligt ljud i andra ändan av telefonsamtalet heller.

###########################

Plus & minus

###########################

+

  • Bluetooth
  • bra ljud
  • batteritid
  • passform & anpassning

-

  • Pris
  • Räckvidd
  • lätta att tappa bort###########################

 
26 jul 2015