Device manager.  

 

Cover artMed dagens smartphones så bär vi idag med oss mycket av vårt privatliv i fickorna. Banktillgång, bilder på nära och kära,  anteckningar från våra möten,  privat och jobb Email osv.  

Då blir det ännu viktigare att skydda detta. Vilket många redan idag gör genom att helt enkelt låsa sin telefon med pin, mönster eller också på senare tid, fingeravtryck.  

Det finns säkert lika många som inte skyddar sina mobiler med något av de tidigarenämnda, utan helt enkelt lämnar  den oskyddad,  mig själv inräknad.  

Oavsett vem du är kan detta app tips vara värdefullt.

 

Device  manager.  

 

Denna app finns att ladda ner till alla Android enheter med 4.1 eller senare. Appen har fyra funktioner, men det första du behöver göra är att ladda ner den, sedan ge appen rättighet att få tillgång till din telefon från en annan enhet eller dator. Allt detta guidas du igenom  efter att appen är nedladdad och installerad.

 

  • #1 Du kan enkelt logga in på Google från vilken mobil enhet eller dator som helst för att hitta din mobil/surfplatta på en karta.  

Android Enhetsadministratör - screenshot

  • #2 Du kan låsa enheten om du tappat bort den, samtidigt visa ett meddelande på låsskärmen till den som hittar din telefon. Till exempel med var personen som Hittar din mobil kan återlämna den eller ringa ett visst nummer.   

 

  • #3 Du kan ringa till enheten (den stänger av ljudlös ifall detta skulle vara påslaget och ställer in högsta ringsignal)  

 

  • #4 Skulle du inte få tillbaka din enhet,  så kan du fabriksåterställa/ ta bort personlig data på enheten.  

 

Det finns liknande funktioner för IOS dock har jag ingen erfarenhet av dessa, men det är något som jag skulle rekommendera alla att bekanta sig med utifall man skulle bli  av med någon av sin mobila enheter.  

1 okt 2014