Nova launcher & Nova launcher prime.

Den stora skillnaden mellan Android, IOS ( Iphone) och WP( Windows phone) är hur öppet och anpassningsbart Android är. Med Android är du inte låst till bara ett user interface, du kan på många sätt anpassa din telefon efter hur du använder den eller vill att den ska se ut. Du kan skapa widgets (mini versioner av program), skapa genvägar till platser och program. Även ikoner kan uppdateras och ändras efter smak. För att kunna byta ikoner behöver du dock en custom launcher, vilket Nova är. De finns en hel uppsjö av appar med denna funktion så du har ett brett urval av sa kallde “launchers” att välja mellan.

 

Den mer populära appen för att anpassa din Android enhet är Nova Launcher. Den finns i gratis version och en version som kostar ca 25 sek.

 

-Bara några av fördelarna med Nova launcher.

  • Tycker du ikonerna är för små eller förstora? bara att ändra storleken.
  • Är din telefon lite äldre och har blivit lite seg? Ändra animations hastigheten eller ta bort den helt för att få blixtsnabb scrollning.
  • [En av mina favoritfunktioner] gester, du kan ersätta många av dina appar som du använder ofta med att helt enkelt bara dubbelknacka på hemskärmen, svepa ned för skärmen med ett eller två fingrar.
  • Lås hemskärmen, våra barn har en tendens att flyta omkring ikoner och mappar när de får tag i våra smartphones. Detta förhindrar att du slipper lägga tid på att flytta tillbaka alla ikoner till dit de ska vara. 

 

Första bilden visar min HTC one M8 med standard launchern

 

Här ser ni Nova Launcher med ett annat ikonpaket. Du ser också två widgets, som visar temperaturen hemma från våra termometrar Inne i och utanför huset.

 

Nedan ser ni några av de inställningar man kan välja att använda, dessa gester används från hemskärmen och kan ersätta ikoner ifall man har en fin bakgrund som man inte vill ska döljas av massa ikoner och annat klotter.

 

 

 

 

Skulle jag ta upp alla funktioner och fördelar med denna app så skulle jag behöva skriva i några veckor till. Det bästa är om man själv laddar ner appen och testar, som sagt den är i grunden gratis. Vill man ha full funktionalitet får man säga farväl till några kronor.

 

14 okt 2014