Jag har tidigare testat flera datorer från Dell vilka alla har varit i XPS serien. Denna gång fick jag hem en dator från deras latitude serie som är mer inriktad till arbets/produktivitets marknaden.

Jag har haft turen att få testa en hel del laptops och ofta i arbetssammanhang har jag dykt upp med den snyggaste datorn och med bäst prestanda. Med Dell Latitude 7370 är detta inget undantag. kompromisslös design och materialval i högsta kvalite. Det är få tillverkare som håller så hög och jämn kvalite som Dell i min mening. Självklart kostar dessa datorer en del och du kan få samma prestanda till en billigare peng men inte inte lika bra helhetsupplevelse.

 

 


Tangentbordet går superbra att skriva på, om Än lite för "mjuka/Svampiga" och djupa tangentnedslag för min smak. Personligen gillar jag lite stummare tangentbord, men detta tangentbord håller ändå hög kvalite och är bekvämt att skriva på. Storleken är bra och avståndet mellan tangenterna är behagligt.
Mussplattan är behaglig och precis, den är helt stum och är omgiven med två knappar istället för att vara klickbar och höger/vänsterklick inbyggd plattan. Man får överlägsen kontroll och känsla på detta vis, Detta är mycket uppskattat vid ordhantering & dylikt när man inte har en extern mus kopplad till datorn.

 

 


Skärmen, Jag kan låta tjatig och det är något som jag alltid skriver i mina recensioner av Dells datorer men deras skärmar är de jag uppskattar bäst av de tillverkare jag testat. De är alltid skarpa och man känner sig alltid nära materialet på skärmen på något sätt. De forsätter också att utnyttja all yta på de mest optimala sätt möjligt Med tunna fina kanter får man mycket skärm för pengarna i relation till datorns storlek. Vill man, kan man dessutom få skärmen med 4K upplösning och touch. För arbetsrelaterade saker känner jag dock att jag inte saknade touch. 

 

 


Prestanda, har inte upplevt några som helst problem under mitt testande. Surfa är en fröjd. Lättare bildhantering klarar den gallant. Arbete flyter på fint fint. Spel har jag inte testat, då datorn inte är riktad till den markanden. Köra många program samtidigt påverkar knappt användarupplevelsen alls.


Batteritiden är helt klart godkänd. Det är inte många gånger under testperioden jag behövt ladda datorn. Du får utan problem en hel dags arbete med de rätta inställningarna. Andvänder du bara datorn under kortare stunder så behöver du inte ladda mer än en gång i veckan. 


Formatet på datorn är välbalanserat mellan funktionell och portabel. Tillräckligt stor för att kunna arbeta kompromislöst och slimmad nog att få plats i de flesta väskor och ryggsäckar. Vikten är också respektabel, vilket är ett plus. 

Något som är trevligt, är anslutningarna, trots att den är slimmad så har den 2 stycken thunderbolt portar för laddning & data tillsammans med en vanlig USB 3.0 och micro HDMI, egentligen allt man behöver utan att behöva massa adaptrar, till skillnad från andra tillverkare idag. Det finns dessutom plats för SIMkort (tillval) om man önskar ha detta på sin laptop. 

 

Sammanfattning, Dell Latitude är en kraftull arbetsdator som håller god byggkvalite. Möjlighet att anpassa datorns specificationer efter smak och tycke är god. Den är snygg, geddingen och slimmad och är ett perfekt arbetsredskad. 

 

 

 

Plus & minus

 <<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

+Skärm

+Batteri

+Byggkvalite

+Storlek

+Bra ljud

<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

-Pris

<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

27 jul 2016