DELL har återigen med sin XPS serie levererat en förstklassig laptop. Med design som bäst beskrivs som proper, diskret och elegant. Materialen är förstklassiga och byggkvaliten är genuin och bra.  

 

Laptopen fungerar fint som både personlig dator och perfekt för arbete. Hemma spelade jag spel som Call of duty black ops III, surfade och tittade på video. På jobbet passar datorn in fint och de behagliga tangentbordet var inget problem att sitta länge vid det saknar dock en nummerpad. Personligen passade avståndet mellan tangentbordet mig ypperligt, det är såklart bakupplyst och är perfekt om ljuset är lite sämre.   

 

 

Något som jag verkligen uppskattar med Dells XPS serie är de fantastiska skärmarna och de tunna ramar runt den. Detta är något som fler tillverkare borde efterlikna. Även om denna skärm  “bara” var full HD uppskattade jag den verkligen mycket. Färger kändes verkliga och skärpan var superfin.  Den går också att få med pekskärm och högre upplösning om man önskar det. Kände dock aldrig att det behövdes, även om jag saknade touch vid vissa tillfällen. 

 

 

Sammanfattningen är att du får en bra laptop till lite mer pengar än vad andra tillverkare med ungefär samma prestanda kan erbjuda, men med DELL XPS 15 får du en maskin med bättre kvalitetskänsla och byggkvalite som klarar av de mesta som du kan tänkas behöva använda en laptop till i vardagen!

 

Plus & minus

 <<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

+Material

+Skärm

 

<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

-prislapp

<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

25 maj 2016