Droples är en produkt som jag verkligen hoppas funkar. Av någon anledning har jag blivit en glömsk person och tvingas leta efter saker flera gånger i veckan, med denna ”drop” hoppas jag kunna reducera den tiden en hel del.

 

 

 

 

Enkelt uttryck är den kopplad till din mobil via bluetooth, på så vis spårar den var din är ”Drop” i  mitt fall är den fäst på nykelringen. Så länge du är inom bluteoooth avstånd kan du ”Pinga” din drop och på så vis underlätta letandet efter saken ifråga.  

Första intryck är positivt, den var löjligt enkelt att ansluta och döpa sin ”drop”.  Appen är pedagogisk och mycket väldesignad enligt mig. Appen har ett modernt gränssnitt och du navigerar dig lätt till den funktion som eftersökes.

 

 

 

”Droppen” saknar GPS och förlitar sig på att ha en bluetooh anslutning till din telefon. Så  du måste veta ungefär vart dina nycklar elle dyl som är kopplade till din drop befinner sig. Men tappar du bort din ”drop”och har ingen aning vart de kan vara kan du markera dem som ”bortappad”, Då kan andra droples användare hjälpa dig genom att din drop blir synlig för andra, allt detta ska dock ske anonymt så man inte ska behöva oroa sig att systemet missbrukas.

Det är ingen idiotsäker lösning. Men för mig som huvudsakligen letar efter mina nycklar i detta fall, i hemmet är detta en skänk från ovan. System har del småbuggar som att ”droppen” tappar kontakt med telefonen i tid och otid. Men alla gånger jag har vart tvungen att Pinga ”droppen” så har det funkat alla gånger, vilket var anledningen till att köpte produkten och för den prislappen på 250 SEK är det för mig en liten investering i relation till hur mycket den underlättar i min vardag.  

 

 

 

 

 

 

23 jun 2016