Sport pulse är en av många trådlösa bluetooth lurar från Jabras breda sortiment av sporthörlurar. Som namnet kan indikera mäter dessa hörlurar din puls utöver att bara spela upp musik. Funktionerna slutar inte heller där. Jabras sport app har kommit långt och tillhandahåller långt mycket mer än vad man kan förvänta sig av en hörslurstillverkare.

 

 

Appen i sig är relativt enkel att navigera sig i, den riktiar sig inte heller till enbart löpare, det finns program för löpare såväl som de vill lyfta vikter på gymmet eller utöva cirkel träning. De pass som är förinlagada från start erbjuder en bred variation, dessutom kan man anpassa de passen med egna övningar eller ändra set & repetioner. För mig som tränar på relativt hög nivå kände jag ändå jag kan kunde få ut mycket av dessa program, Jag är då mer den som lyfter vikter eller  eller kör någon form av cirkel träning "Crossfit". Du kan desstuom välja att skapa dina egna pass och lägga till de övningar du vill utföra, de mesta finns att välja bland. Men konstigt nog inte en bas övning som bänkpress, men de mesta annat finns. Under passen får du dessutom information om vad du ska göra och när och hur mycket, utöver det kan du få information om din puls och om du valt att ligga i en specifik pulszon hjälper appen dig att hitta till rätt zon genom att säga till att du ska öka takten eller intensitet eller sakta ner. 

 

 

En spännande funktion är också att du kan få en god indikation på din träningsnivå genom ett VO2max test, hur tillförlitligt det är vågar jag inte säga. Det ska ändå ge dig en bra indikation vilken nivå du ligger på. Appen guider genom hela proccesen från start tills att du är klar och presenterar efteråt ett resultat. 

-Helt klart en mogen app för de flesta fitness nivåer. 

 

Det är till och med så att jag börjat planera mina pass i Jabra appen, det har flera fördelar, dels tränar du effektivt, vila mellan sett kan sättas till en viss gräns, vilket gör att du inte maskar mellan set. Du får också historiken från dina pass sparade och kan exportera dem ut från appen om du önskar det. Dessutom behöver du inte lägga extra pengar på en träningsapp som kan kosta en del pengar.

 

Ljudet, är en ganska viktigt punkt när det kommer till hörlurar. Det är helt klart godkänt. Dock måste man använda mobilens ljudinställningar för finslipa ljudbilden. Som standard ligger sport pulse mer åt de platta hållet med ganska hög diskant. Basmässigt är det inget monster om du är en som föredrar detta. Men är du beredd att fippla lite med inställningar tror jag att man kan hitta en ljudbild som passar de flesta. 

Passning, Det som kommer i lådan är flera olika storlekar på öronpuffar samt olika vingar för att hålla hörlurarna på plats. Jag upplevde att de funka relativt bra, inte perkfekt men heller inte dåligt. IOM att jag testat en del hörlurar finns det enligt mig inga bättre än de som erbjuder en bygel som går över örat för att hålla allt på plats. Men Sport pulse får godkänt på den biten pga av de många olika möljligheter att anpassa hörlurarna för att kännas bra för just dig, jag hittade en bra kombo som passade mig bra, och jag är ganska kräsen när det kommer till passningsbiten. 

 

Sammanfattning, Jabra sport pulse bara sett som hörlurar kan vara lite dyra och kanske inte det bästa valet. Men ska du se till vad de erbjuder utöver bara ljud är det genast en annan historia enligt mig. Pulsmätningen funkar bra och kan användas med andra sportappar om du önskar det. Använder du dessutom deras app i kombination med ljudet och pulsmätningen och spårningen av din träning så vill jag påstå du får värde för dina pengar. sport life appen slipper du betala för och för de flesta skulle jag säga att man inte behöver en tredjeparts app.  

 

 

 

 

 

19 okt 2016