Intryck

Sport pace inger ett mycket bra första intryck. Den matta färgen gör ett bra jobb i att boosta kvalitetskänslan. När man startar dem första gången möts man av en trevlig dams röst som assisterar en att ansluta lurarna till din telefon, vilket gick på under 20 sekunder, riktigt simpelt var det också. Antingen ansluter man via telefonens egna bluetoothinställningar eller via Jabras egna app, båda funkar utmärkt.  

 

 

 

Design och funktion

Designen faller mig i smaken, jag föredrar Jabras approach till hur lurarna säkras kring öronen med en bygel framför krokarna som tex jaybirds använder sig av.  Detta kan givetvis skilja från person till person. Men dessa lurar satt mycket säkrare än jaybirds, även om en liten justerings behövs ibland så föll lurarna aldrig ur under träning vilket inte kan sägas de samma om Jaybirds. De förhållanden jag använde lurarna i var allt från löpning, vanligt gymmande, olympiska lyft och crossfit inspirerad träning som innehåller allt från att stå på händer och svinga sig i ringar, allt utan några missöden att lurarna föll ur eller var ivägen. 

Sladdarna som hänger kring nacken tog lite tid att vänja sig vid, det tror jag mest beror på att jag normalt sett tränar med overheadlurar, vilket jag tvekar på att jag kommer gå tillbaka till efter att testat dessa. "klippet" som följer med för att kunna justera längden på sladdarna som hänger i nacken är ett måste enligt mig. Utan dessa blir de lite mycket sladd som är i vägen /irriterar. 

 

Det följer med 3 olika storlekar på öronpluggar, detta gör att du borde kunna hitta någon kombination som passar just dig.  

Ljud

Ljudet är respektabelt, och för mig godkänt för prisklassen. Det har inte riktigt samma djupa bass och fylliga ljud du kan få från dyrare alternativ, Ljudbilden skulle jag beskriva att vara på den tamare sidan jämfört med konkurrenter. En sak att anmärka på också, är att mikrofonen satt ganska långt från munnen vilket märktes för den som man pratade med i andra ändan under telefonsamtal. Så för att prata med någon utan att behöva höja rösten var man tvungen att föra mikrofonen närmare munnen med handen, vilket i min mening inte ska behövas.  

 

Appen är en väldigt basic Träningsapp som främst riktar sig till den motionär som springer och promenerar mycket. Den ersätter inte appar som runkeeper, Runtastic eller andra mer etablerade träningsappar, men har de mesta som du behöver för att kunna spåra dina löpturer och motionsrundor. Appen i sig är värdigt lätt att navigera sig i och kan med fördel nyttjas om du är på en nybörjarnivå till medelnivå när det kommer till träning. Med genvägar till ditt val av musik app gör det enkelt för en att växla mellan musik och Jabras app.  

Med sportknappen på lurarna startar du enkelt träningsappen och med ett tryck till startar du en tränignssession. -smidigt och bra.  

 

Snabbstartsknappen maskerad på en hörluren

Hörlurarna i sin naturliga miljö, inga problem

Batteritid

Jabra upger 5 timmars musiklyssning, vilket var vad jag också upplevde. Jag som främst använde lurarna i träning behövde ladda 2-3 gångerna i veckan, det kan jag leva med.

 

Sammanfattning

Jag kan rekommendera dessa lurar till de som vill ha ett par hörlurar som sitter superbra under träning, levererar en helt klart godkänd ljudbild för klassen och har en ok batteritid. Allt detta utan att kosta skjortan.  

Plus och minus

**************************

+Pris

+Komfort

+Anpassning

**************************

-Telefon samtal

-Tam ljudbild (Inte så tung bass som jag skulle önska)
24 feb 2016