För samtliga bilder kika in galleriet, samtliga bilder tagna med OnePlus 2.

LG G4 på prisjakt

 

 

 

 

Intryck

Från att ha gått från en OnePlus 2 som är en av de tyngre telefonerna på marknaden så kändes G4 fjäderlätt. Den versionen som jag fick hade ett läderbakstycke och kändes riktigt proper & lyxig. Läderbakstycket är ett av de tillval som finns, det finns läder i olika färger och plastbakstycken, så detta går att anpassa efter smak. Skärmen man möts av är livlig och skarp med sin höga upplösning. Hela telefonen är lätt kurvad, detta gör att den ligger riktigt bra I handen.
Skärm

LG var bland de  första att sätta skärmar med mer än full HD 1080P i sina smartphones. Detta är andra generationen för LG. Jag vill säga att det är en trevlig upplevelse på många plan. Men hade jag inte vetat om vad upplösningen var hade jag lika gärna kunna trott att de var en full HD och inte mer. Var man dock kan märka skillnaden är när man tittar på video,bilder & filmer, så om du är en stor konsument av media på telefonen så kommer denna lur säkert falla dig i smaken, Den stora 5.5 tums skärmen gör sig ypperligt för just detta. Trots sin stora skärm så håller telefonen ändå ett slimmat format i relation till skärmstorleken. Jag med mina mellanstora händer hade sällan problem med att nå över skärmen, Men jag ska inte säga de inte fanns tillfällen när man önskar att tummen var en halv centimeter längre.

 

 

 Hårdvara

LG har satt alla knappar (AV/PÅ samt volym) på baksidan av enheten vilket ger G4an en ganska unik design, även om det har kopierats av andra efter LG började med det. Detta bidrar också till att hanteringen av telefonen blir ovanligt enkel för sin storlek. Det som saknas hos G4 som de flesta konkurrenter har lagt till i sina lurar är fingeravtrycksläsare. Men jag misstänker att LG inte kommer vara sena med att hoppa på det tåget också i nästa generation. Att vänja sig vid den annorlunda knappsättningen gick väldigt fort och kändes väldigt naturligt, där gjorde LG ett riktigt bra drag.

Något som överraskade var hur bra den bakåt riktade enkla högtalaren lät, inte bara hur bra, men också hur högt. Självklart går det inte att jämföra med HTC one M8/M9 ljudmässigt, men helt klart respektabelt


Kamera

Bilder tagna med G4 hittar du här

Kameran är en av höjdpunkterna för denna lur och de som jag såg fram emot mest att få testa. Jag och som de flesta är såna som bara vill ta fram mobilen och knäppa ett kort och så ska de vara klart. Så jag körde utelsutande autoläget när jag fotade, För de som är mer kunniga inom foto så fanns det en uppsjö av manuella inställningar att tillgå.

När det kom till att ta fram luren och knäppa kort så gjorde G4 ett riktigt bra jobb. För att jämföra med Oneplus 2 som också använder sig av laserfokus så var G4 överlägsen på att hitta rätt fokuspunkt men också snabbare på att fokusera om när det behövdes. Avtryckaren är blixtsnabb, en av de snabbaste jag testat, detta gjorde att man ofta fick bilden som man ville ha den, Sällan var det att man behövde knäppa flera bilder, vilke alltid uppskattas. 

Bilderna finns det inte heller något att klaga på kvalitetsmässigt tycker jag, använde till och med G4an för att ta bilder i min Surface 3 recension, villket gav ett bra resultat.  

Selfiekamera är också bland den bättre jag testat, och det smidiga sättet att ta selfien med är rätt fränt, man bara håller upp en öppen hand bredvid sitt ansikte och sluter den för att starta nedräkningen.

 


 

Mjukvara

Medans fler och fler tillverkar går närmare “standard”  Android så kör LG nästan tvärt emot. Ofta medför detta att prestanda påverkas och telefonerna kan uppfattas som slöa, så är inte fallet när LG tar sig an Android. Jag uppfattade aldrig att telefonen laggade eller uppförde sig konstigt. LG gör också multi tasking och spiltscreen bäst av alla tillverkare jag testat hittils.

 


 

 

 

 

LG har lyckats skapa ett eget Androidskin som står ut i mängden och gör att du kan avnjuta telefonen för både underhållning och arbete.

LGs egna mailappllikation för exchange är också en av mina favoriter för email i arbete.

 

 

Anpassningsmöjligheterna är många hos G4. En sak som jag verkligen gillade men som kan verka som en bagatell var att till och med typsnitt kunde anpassas efter smak.

Något som kommer från fler och fler tillverkare inklusive LG är också stöd för platsbaserade profiler. Tex om du är på jobbet så känner telefonen av detta och sätter sig själv i ljudlöst läge, och hemma så startas Wifi automatiskt, istället för att vara på/av hela tiden och att man manuellt ska behöva sätta på detta.

 

 

Övrigt så erbjuder G4 exakt vad du kan förvänta dig från en modern Androidtelefon. Stabil prestanda i film, spel & musik och en plattform som du kan använda i arbete lika bra!

 

Batteri

Med den högupplösta skämen så trodde jag att battertiden skulle vara det som skulle bli denna lurs akilleshäl. Fel hade jag!, även om batteritiden inte är något att hänga i granen så är den inte heller dålig, En full dags användning var aldrig något problem. Det för var för mig från ca 0600- till 2200/2300 tiden. Om man jämför med nyligen testade OnePlus 2 som har bara något bättre battertid trots större batteri och ”bara” full HD skärm. Jämförelse så vinner G4 i min bok.

Snabbladning erbjuds också på G4 vilket aldrig skadar, klantigt nog av mig så missade jag ta tid på hur lång tid det tog att ladda telefonen fullt. Men jag uppskattar det till ca 1 timme ish?, Det jag kan säga är att jag många gånger förvånades över att den redan var fullladad när jag gick för att kika på luren.

 

Sammanfattning.

G4 är en vällbyggd proper lur, som fortfarande erbjuder utbytbart batteri för de situationer som kräver detta, det erbjuds också plats för microSD för de som gillar att kunna föra över media till sina lurar i form av film eller MP3 eller annat godtyckligt. Dess diskreta lätt kurvade design gör mycket för att göra hantering av telefonen behaglig, mer än vad jag kunde förväntat mig.

Kameran är bland de bästa i mobilvärlden. Mjukvaran är unik i Androidvärlden och bjuder in till multitasking och en underbar media upplevelse. Med det lösa bakstycken har du möjlighet att anpassa utseendet efter smak, humör eller aktivitet. Det som G4 saknar är en fingeravtrycksläsare som blivit något man förväntar sig av en lur under 2015.

Plus & Minus

 

+

Display

Mjukvara

Kamera

Utbytbart batteri

Plats för micro SD

 

-

 Ingen fingeavtrycksläsare

 

  

21 sep 2015