Första intryck.  

Lumia 930 är en robust välbyggd telefon med ett stort urval av glada färger att välja mellan. Tjocklecken är något jag reagerar på direkt, när man är van vid att de flesta andra tillverkare tävlar om att bli så tunn som möjligt idag. Som tidigare Nokia ägare känner man igen det som en gång i tiden gjorde Nokia synonymt med kvalite och hållbarhet, 3330 tänker jag främst på, nästan alla har ägt en men få har behövt byta ut den pga av att den gått sönder.

 

Design

Avskalad och ren, hög kvalité är en tanke som återkommer när man hanterar denna telefon. Ström, kamera och volymknapparna är klickiga och distinkta och sviker aldrig. Tjockleken bidrar till att telefonen aldrig flexar eller knakar. Men gör att den ibland kan kännas lite otymplig.

Mjukvara

Min hatkärlek till Windows Phone gör sig återigen påmind. Jag gillar det skarpt i design och funktion. Jobbmässigt är detta ett strålande redskap, du kan jobba produktivt och snabbt med Outlook som är väl implementerat, av naturliga skäl. Det snygga gränssnittet som är unikt och annorlunda är i princip lagfritt, vilket är förväntat av en flaggskeppstelefon idag. Å andra sidan är de flesta andra appar (om de ens finns i Windows store) så många versioner efter sina Android och IOS kusiner att man blir lite frustrerad. Med den hårdvara som Nokia Lumia 930 har under huven är det synd att inte fler appar kommer till WP då den onekligen kan hantera de mesta. Det positiva med detta är att det kan bara blir bättre utbud i appväg i framtiden. 

 

 

 

Kamera

Om appar är en nackdel för Nokia och denna Lumia 930, så är kameran motsatsen. Vill du bära med dig en mobilkamera i absoluta toppskiktet, kan du sluta leta nu. Inget jag tidigare använt har tagit så bra bilder och med så jämna resultat, Jag säger inte att den ersätter en riktig point and shoot kamera, men om du värdesätter att kunna ta bra bilder med din mobil så är detta mobilen för dig. En detalj som i princip alla mobilkameror gör dåligt är att ta bilder med blixt, Lumia 930 äger sina konkurrenter när det kommer till denna detalj, och efterredigerings möjligheterna är många och användbara för att förbättra bilderna du tagit ännu lite till.

Något som jag inte hann testa var Denim for Lumia, vilket är ett tillägg som gör denna kamera ännu bättre och kraftfullare än vad den redan är!

 

Sammanfattning

Är du ute efter en robust telefon med super byggkvalite, grym battertid (vid medelhög användning,klarade den lätt 2 dagar) och mobilvärldens kanske bästa kamera, är du desstuom någon som inte har behovet av att ha alla appar som finns, utan nöjer dig kanske med facebook, bankid & swish och andra matnyttiga populära appar. -Då är detta luren för dig.

 

 

 

Nedan kommer några bilder som är Tagna med Lumia 930.

 
3 feb 2015