OnePlus är för de flesta svenskar ett okänt märke. Anledninigen till detta är för att de är en relativt ny tillverkare av telefoner. Deras affärside är att skapa en telefeon som kan eller nästan kan mätas med topskiktet av telefoner som erbjuds idag (Samsung, Iphone, Sony, LG osv), men med en prislapp som i många fall är halva priset. Hittills har de gjort tappra försök och lyckat komma med 2 väldigt bra telefoner men som inte riktigt hållt vad de lovat. Men nu, med deras senaste skapelse "3" så har de enligt mig lyckats. 

 

Som ren jämföresle , Oneplus 3 kostar 3695 SEK, motsvarande Iphone med 64 gig minne kostar 7300 SEK, Galaxy S7 från samsung kostar dig 7600 SEK och kommande NOTE kostar ca 8000 SEK. Detta är stora skillnader i pris. Men det är inte alltid du får något som Oneplus 3 inte kan erbjuda för nästan halva prislappen. Självklart är det saker som du kommer behöva tumma på, men det kan de vara värt för den stora prisskillnanden. 

Oneplus 3 erbjuder nästan identisk hårdvara som Samsung galaxy S7. förutom att vara vattentät, trådlös laddning & högre upplösning på skärmen. två av dessa fördelar är försumbar för en svensson användare, det är trådlös landning och den högupplösta skärmen som de flesta av oss inte använder idag, vilket man borde. Vattentätheten är en praktiskt och superbra egenskap hos en lur. Med Apples Iphone så är det färre saker som skiljer dem åt. OP3 har större skärm, lika högupplöst, det som skiljer är Apples tryck känsliga skärm och operativ systemet. Om något så erbjuder OP3 mer funktion än vad Iphone gör. 

 

Designmässigt så har OnePlus inte tagit ut svängarna överhuvudtaget. Telefonen misstas lätt för en Iphone, HTC 10, och vissa tillfällen en Samsung Galaxy S7. Trots den anonyma designen så är det ändå en snygg telefon som är välbalanserad och har fin fin byggkvalite. Knappar är välplacerade och känns gedingna, Telefeon  är ganska hal med sin metaldesign. Men vilken telefon idag som är gjord i metal är inte lite eller mycket hal. 

Skärmen är Amoled, jag har personligen har använt telefoner med LCD tidigare, men AMOLED är välidigt trevligt. Svärtan är så svart som den bara kan vara. Detaljer är fina, trots att att den bara är 1080P ( full HD) Så duger den gott och väll. Ska du inte konsumera mycket VR material är inte QHD upplösning inte en nödvändighet. Betraktningsvinklar är bra och synligheten i starkt soljus är OK som bäst. 

 

Mjukvaran, likt sin föregångare så har OP en avskalad, nästan ren android desgin med några få små tillägg för att skilja sig lite från andra, Även om många andra tillverkare erbjuder samma sak på något eller några liknande funktioner är det ändå sådanna som är användbara, som gester, dubbeltryck, etc, inte minst möjligheten att välja om man vill ha navigationsknappar på skärmen eller på den kapacitiva ytan på telefenonen under skärmen. 

Jag kan nästan med 100% säkerhet säga att detta är den rappaste andriod telefonen jag personligen använt. inte ett lagg när du växlar mellan appar eller använder telefonen för spel. helt klart över förväntan och en fröjd att använda.

Batteritiden Är kanske denna telefons största svaghet. Den är inte dålig. Men den är inte heller något som står ut i mängden. Även om jag vissa dagar fick upp till 4.5 timmar med "screen on time" så låg den tiden generellt sätt på ca 2.5 -3.5 timmar. Detta varierade också från dag till dag. Det positiva är dock Dash charging, OPs variant på snabbladdning. Och den laddar verkligen snabbt 60% på 30 minuter är vad som utlovas och det stämmer också. den laddar vidare fullt under timmen. Mycket imponerande. Den laddar heller inte långsammare bara för att du använder luren samtidigt, vilket händer hos alla andra tillverkare. 

 

Kameran är den bästa i sin klass enligt mig. Även om den inte hänger på Samsungs Galaxy/note kameror så presterar den fantatiska resultat. Appen i sig är enkel och avskalad, vill du, kan ta mycket manuel kontroll själv. Men jag lät autoläget göra jobbet för mig. Den filmar dessutom ända upp till 4K upplösning, vilket IOF nästan är standard idag. 

 Här är några bilder som jag knäppte OnePlus 3

Sammanfattning, Oneplus erbjuder för första gången en riktigt en flagship killer, en riktigt konkurrent till Iphone, Samsung, Sony & LG, till i vissa fall halva priset!! Oneplus 3 är enligt mig den telefonen du får mest för per krona idag! Är du någon som kan offra saker Apples IOS eller Vattentäthet eller trådlös landning, och minneskort expansion så har du ett givet val. Oneplus 3. 

 

 

 

 

Plus & minus

 <<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

+Pris

+Kamera

+Byggkvalite

+Supersnabb laddning

<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

-Ej vattentät

-OK, men inte bra battertid 

-Hal 

<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

 

18 aug 2016