Första intryck

 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2631081 

En mindre platta i 7 tumsformatet. Den påminner till stor del av Nexus 7-plattan som också tillverkas av Asus (Googles variant av Ipad mini) vilket bara förstärker intrycket av kvalitét. Sju tum är en väldigt bra storlek på en surfplatta, nätt och portabel men fortfarande stor nog att kunna njuta av media och websurfning bekvämt.  

 

 

Det första jag gjorde var att uppdatera plattan till Android 4.4.2 (Kkit Kat). Kit Kat på vilken enhet som helst är en bra upplevelse, men Asus lyckas verkligen med sina egna inslag här. Som jag nämnde i recensionen av Zenfone4 gillade jag deras tolkning och egna tweeks av Android. Hårdvaran i plattan hanterar system mycket, mycket bra. Det flyter otroligt fint större delen av tiden. Asus egna ekosystem av appar ger ett starkt intryck, till skillnad mot Nexus-plattans mer nertonade och rena variant av Android.  

 

Appen som visar dina kalenderinlägg i en snygg tidslinje i en widget är ett härligt inslag.  

 

Anteckningsappen som finns som genväg från pulldownmemyn kan användas tillsammans med en stylus gör att man lätt och snabbt kan ta pappersliknandeanteckningar.  

 

Med Batterioptimeringsappen kan du enkelt välja ett läge som passar dig just för tillfället. Om du vill spela spel, kör prestandaläget, ska du iväg på en långresa använd störmsparläget så har du upp till 3 dagars användande.

 

Asus lyckas bra med de flesta av deras förinstallerade appar. De är snyggt designade och de flesta är väldigt funktionella.

 

 

Skärmen.  

 

Skärmen är helt godkänd och har bra betraktningsvinklar. Spel som Leos Fortune och Duet ser finfina ut.  

 

Helehetsintryck.  

 

Det negativa jag har att säga är egentligen bara att jag tidvis upplevde lagg när man multitaskade och växlade mellan appar som Facebook och Youtube. Spel med grafiska inslag flöt på bra utan några lagg eller problem. Min tid med denna platta var över förväntan. Stundtals glömde jag att jag satt med en 1000-kronors surfplatta och inte min Nexus7 2nd som kostade nästan 3000 kronor. Detta om något är ett bra betyg.

 

För vem är då denna platta?  

 

Vem som helst egentligen, som vill ha en platta som duger till de mesta. Kanske barnen ska en platta men du vill inte punga ut iPad eller Sony-pengar för grejerna. I sin prisklass är denna platta den bättre i sitt slag. Då jämför jag med Andersson- och Lenovo-plattor och även förra generationens Samsung-plattor.  

24 sep 2014