Asus Zenfone 4

 

PRIS: från 99/895 SEK. 

 

https://www.tre.se/privat/mobiltelefoni/mobiler/Asus---ZenFone-4/ 

 Första intryck

 

En mycket nätt och lätthanterlig enhet. Från att ha gått från en telefon med 5 tums skärm i vardagligt bruk så blir steget ner till 4 tum påtagligt. Detta både på gott och ont, problemet med att tackla ner enheten i byxfickan försvinner helt. Istället glider den lätt upp och ner ur fickorna.

Nackdelen för Android och Windows phone ägare är att de flesta vid detta lag redan vant sig med en 4,3+ tums skärm vilket gör denna 4,0 tums skärm blir lite liten i jämförelse.  

 

Skärmen sköter sig väldigt bra trots den idag räknat låga upplösningen, den lilla ytan bidrar nog till detta.Android

 

Asus har lyckats att skapa ett Androidskal som har ett färgglatt och dynamiskt intryck. Det snygga skalet  är en fröjd för ögat och kul att navigera sig igenom, tidvis hackar systemet något. Men inte tillräcklig för att man ska bli irriterad. Detta är trots allt en telefon i budgetsegmentet, där hårdvaran är långt ifrån dagens flaggskeppsmobiler från de mer etablerade tillverkarna

 

Visar Screenshot_2014-09-17-10-21-52.jpg

 

 

 

Visar Screenshot_2014-09-17-10-22-01.jpgKameran

 

Kameran har 5 megapixlar och sköter sig bra i dagsljus. Den saknar blixt och hanterar inte sämre ljusförhållanden särskilt bra. Den duger till att dokumentera vardagen. Men köper du denna telefon är du ändå inte intresserad av kameraprestandarn.  

  

Prestanda

Den klarar spel ok.  Det är tidvis lite jobbigt att spela på telefonen på grund av det lilla formatet. Inte mycket  mer att säga. Hoppas på kraftfullare mobiler från Asus i framtiden. De lyckas bra på denna plattform med lägre specifikationer. Det ska bli spännande att se vad de kan göra med kraftfullare hårdvara i framtiden.  

 

Vem är denna telefon för?  

Det är en perfekt telefon för dig som vill ha en enkel telefon i ett litet format som faktiskt  använder telefonen till att ringa med, behöver du kika din Email klarar den också detta bra. Behöver du navigering eller göra en enkel Google sökning så har du det tills hands också.  

22 sep 2014