För prisinformation om Sony Smart watch är det bar att klicka här

 

 

Sony smartwatch 3 är den första klockan från Sony som kör Android wear. Har inte testat de tidigare smartklockorna från Sony så fördelar eller nackdelar mot tidigare modeller uteblir. Kommer främst att fokusera på hårdvarubiten för denna recension då Android wear i princip är exakt likadant på alla märken och hårdvaror. För att få en bättre överblick på vad Andorid wear kan erbjuda kika in mina tidigare inlägg nedan som rör detta.  

Android wear 2

Android wear & LG G watch R 

 

Utseende

Klockan i sitt orginalarmband ger en sportig look och känsla, silikonarmbandet är behagligt både vid sportaktivitet och vardagligt bruk. Den är lätt och slank, och man kan lätt glömma bort att man har den på sig.

Vill man ändra looken på klockan får man vända sig till Sony och deras egna utbud av armband. Där finns ett brett utbud av material( metal,läder etc) och stilar där du säkert kan hitta något som passar just dig. Priserna startar från 250 sek och uppåt. Processen att byta armband är simpel och går på några sekunder.

 

 

 

Fördel med att ha en smartklocka med IP68 cert är att den klarar gymmiljöer utan problem, vare sig det är magnesium eller vatten den utsätts för. Samma sak gäller för Z3 + vilken det kommer en komplett recension på senare. 

 

Skärm

Skärmen är inte lika skarp eller stark som skärmen på tex LG G watch R. Den är mycket blekare och inte lika livfull. På något sätt ser man ändå allt på skärmen vare sig den är i ambient mode eller vaken, inte ens i direkt soljus var det något problem att se vad som visades på skärmen till skillnad från LG G watch R där jag flertalet gånger har haft problem att tyda skärmen på grund av starkt solljus.

 

 

Batteri & Laddning

Batteritiden på Sony Smartwatch 3 skiljer sig inte nämnvärt mot vad andra Android wear klockor erbjuder, det är dött lopp mellan alla. Du kan räkna med att vilken klocka du än väljer så kommer den ta dig genom en dags användning, en och en halv med lite tur. En punkt som är både en fördel och en nackdel med smartwatch 3 är hur den laddas. Man kopplar bara vilken microUSBsladd som helst  direkt in i klockan. Det är bra, för du slipper en adapter, men det är lite krångligare än att bara lägga klockan i en laddningsdocka ( Vilket jag själv föredrar). Upplever också att den laddar snabbare än en klocka i laddningsdocka, vilket såklart är en fördel. Men som sagt en sak mindre för att ladda alla våra prylar vi har idag är alltid välkommet.

*Edit*

Efter vidare tester så har jag märkt att Sony Smartwath 3 har överlägsen batteritid, Du klarar utan problem 48 timmar utan ladning vid medelhögt användande. Oklart varför detta inte visade sig tidigare, men såklart oerhört välkommet. 

 

 

 

Mjukvara

Klockan har alla de samma sensorer som konkurrenterna erbjuder utom pulsmätare, vilket inte gör mig något personligen, då jag på min dagliga Android wear klocka har den funktionen men aldrig använder, de få gånger jag har använt den så får jag ojämna resultat. Kan tänka mig att om du är intresserad av den funktionen så äger du redan en produkt som är bättre än vad som kan erbjudas i en klocka  och som också kan kopplas till telefonen.

Något som också är välkommet är Wifi, klockan kan koppla upp sig direkt på Wifi och du kan fortsätta få aviseringar trots att klockan inte är kopplad till telefonen. Denna funktion finns inte på alla smartklockor på marknaden. Funktionaliteten för detta kommer säkert utvecklas med tiden så wifi funktionen är helt klart en fördel mot de klockor som saknar det. 

Utöver detta finns det knappt någon skillnad i mjukvara mot vad alla andra Android wear klockor erbjuder.

 

Sammanfattning

Allt kommer i slutändan till vad du är ute efter i en smartklocka. Sony smartwatch 3 erbjuder en sportig look med alternativ till att göra den till sin egen med de extra tillbehör som Sony erbjuder. Du får också en klocka som kan laddas med vanlig USB sladd vilket gör att du aldrig behöver tänka på att behöva ta med dig något speciellt för att underhålla batteriet när du lämnar hemmet. Där den inte är lika stark som sina motståndare är skärmen, den är inte lika livfull och skarp men gör sitt jobb bra i alla lägen trots detta. Den är också IP68 certifierad vilket inte alla andra altervativ är, Detta gör att den klarar väta mycket bra och så länge du inte tar långa simturer eller djupa dyk så ska du inte behöva oroa dig för vattenskada. Läs dock intruktionsboken och klicka på länken för att se vad IP68 innebär. Prismässigt ligger den runt samma prisklass som andra Android wear enheter, ca 1700 SEK just nu.

 

 

 

20 jul 2015