Med ett nytt år kommer givetvis en en telefon i Galaxyserien från Samsung. Förra årets Samsung galaxy S6 edge +, som enligt mig var årets telefon. Följer de upp iår up med S7 & S7 edge. Jag har test Edge varianten och är super imponerad av denna. De få nackdelar som förra årets telefoner hade har rättats till och förfinats. Helt klart är S7 Edge De bästa som kommit ut hittils i telefonväg under 2016Designen som Samsung använder sig av är väldigt lik förra årets telefon. Den håller hög kvalitetskänsla och känns solid i handen. Telefonen är något tjockare än förra året för att få plats med ett större batteri, vilket i sin tur ger ger bättre battertid. Detta är såklart alltid välkommet. Något som är värt att påpeka är att den är oerhört hal, så ett skal eller skin är att rekomendera

Skärmen, som alltid med Samsungs skärmar är de knipskarpa och livliga, en fröjd att titta på och ha att göra med på daglig basis. Nackdelen är att allt annat bleknar i jämförelse. Så om du tittar på en bild på din S7:a ser den färgrann och livlig ut men titta på samma bild på en TV eller annan mobil så kan bilden ha en helt annan karaktär, Vilket kan förvirra en.

En annan funktion som inte är ny i sig men ny för samsung är “Always on” Den visar alltid tid & datum i vitt men resten av skärmen släkt, gimmick och onödigt tyckte jag från början, men oerhört smidigt och användbart kom jag fram till efter min tid med telefonen, detta saknar jag nu när jag gått tillbaka till min vanliga telefon. Trots att skärmen var på hela tiden så påverkade inte detta battertiden nämnvärt. “Edge” de välvlda kanterna på skärmen är snyggt, dock märkte jag att de ibland gjorde att man rörde skärmen med insidan av handen, detta gjorde att det störde de övriga man gjorde på skärmen. Den funktionellitet som Edge skärmen har, var jag inte så imponerad av förra året, men iår har de förbättrat edge appen och gjort den rappare och mer användningsbar. Man kan tex komma åt vissa appar, kontakter eller funktioner direkt oavsett var du är i telefonen, alltså inte behöva gå till huvudmenyn för att starta en app därifrån.

 

 

Mjukvara, Samsung har för andra året på raken tonat ner sitt egna touchwiz men gör sig fortfarande påmind om sin egen identitet och är fortfarande en av de Android varianter som är mest påträngade av alla Android mobiltillverkare. I Många år har detta vart något som gjort telefonen sämre, men både med S6 Edge & S7 edge har det bara vart postivia upplevelser för mig. Det har förfintas, trimmats och snabbats upp riktigt bra. Det enda jag kan tycka är lite sämre än “Vanilla android” är att Samsung gjort menyerna för inställningar onödigt röriga.

 

 

 

Kamera, Kort och gott, kanske den bästa mobilkameran i en telefon idag! Det är få mobilkameror som levererar en sådan jämn kvalite som denna lur gör. Något som ingen annan kan klå heller är hur snabbt du kan öppna kameran och knäppa av bilder. Något som är mycket mer värdefullt än man tror och som gör att man ofta hinner få de bilder man är ute efter. Jag kan inte hitta något att klaga på när det kommer till kameran, Bara Kameran är en anledning till att köpa denna telefon.

 

 

Bilder från Galaxy S7

Battertid, Ett stort batteri med bra mjukvara gör att denna lur har klarat sig från morgon till kväll för mig utan några problem, det har vart enstaka tillfällen jag behövt fylla på lite under dagen, detta har vart dagar vid extremt mycket användande, men vid normalt bruk oftast haft mellan 15-25 % batteri kvar på kvällen när jag laddar telefonen igen. Telefonen har också stöd för snabbladdning och trådlös laddning vilket gör de ännu mer bekvämt när man behöver fylla på lite. En indikator på batteritiden är "skärm på" tid, vilket jag fick till mellan 3,5 timmar och strax över 4 timmar, vilket är att jämföra med min One plus 2 som har mellan 2 och 3 timmar skärm på tid. 

 

 

 

Sammanfattning.

Plats för SD kort, vattentät, grym kamera, snygg design om än lite bräcklig. Samsung galaxy S7 edge är nog den bästa telefonen du kan köpa just nu enligt mig. 

 

Plus & minus

 <<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

+Skärm

+Vattentät

+Kamera

+SD kort plats

<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

-Hal

<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

20 maj 2016