Sonos är bland de största inom hemmaljud och multiroom system. Personligen har jag länge velat fram och tillbaka om de kan vara värt pengarna Då jag använt en BIG JAMBOX framt till nu, som jagt tycker har varit lagom för mitt hemmabruk

Högtalara som finns i svart & vit smälter in bra i inredningen. 

En Sonos play 5 samt en play 1 senare måste erkänna att jag är supernöjd med dessa. I vårt hus på 1,5 plan och totalt 125 kvm med dessa  får jag en jämn ljudbild på in princip hela bottenplan. För att täcka huset skulle jag kunna säga att en till play 1 och/eller play 3, skulle göra det komplett, men absolut inte nödvändigt.

En annan anledning till varför jag valde Sonos var design, När jag stod i butiken och lyssnade & jämförde så var Sonos överlägsen i design, oavsett vilka högtalare man jämförde med ( Bose & Urban Ears, Samsung, etc. Sedan tror jag kanske att en lekman som jag inte hade klarat ett blindtest mellan Sonos & BOSE högtalare.  

Ljudet är superbra. fylligt och rent, Enda som jag har att anmärka lite på är att ljudet kan bli ha lite väl mycket diskant när man spelar på absolut högsta volym. jag föredrar att lyssna på ca 70-80% volym när jag vill spela högt, De kan ju också vara att jag inte är ett proffs på att hitta rätt inställningar för mina rum/huset.

Trueplay funktionen har jag inte haft möjlighet att använda då denna kalibreringsmetod endast finns till Iphone och inte till Android telefoner.

Appen, var mitt största farhåga inför köpet, då jag hört mycket negativt om den. Mitt första intryck var heller inte så bra förutom startup/inställningsbiten som gick sjukt lätt och som nästan inte går att misslyckas med.

 

Några skärmdumpar från appen 

 

Som spotifyanvändare  föredrar jag att sköta allt via spotifyappen men det fanns en del nackdelar med att göra detta framför Sonos egna app, den största var volym & rum kontroll. Även om det går bra att sköta allt genom spotifys app så blir de mycket mycket jobbigare än när uppspelning startas/sköts via Sonos Appen. För då slipper du gå in i appen i sig för att sköta volymen på högtalarna. Vilket kan göras enkelt på volymknapparna vart som helst och hur som helst i din android telefon när du använder Sonosappen.

 

 

Även den stora 5:an går att ha liggande eller stående, se bra ut oavsett. 

 

För andra tjänster som Tunein & soundcloud har jag inte haft några som helt problem eller stört mig på något när jag använt Sonos appen, Detta kan dock bero på att jag inte är någon storkonsument av dessa tjänster.

 

Det går såklart bra att sköta paus/play & volym direkt på högtalarna i sig, vilket är trevligt om du kommer in i ett rum och behöver justera något utan att de ska påverka andra i huset som lyssnar på musik på en annan enhet.

För att sammanfatta så är jag helt klart nöjd med mitt Sonos köp, även om jag tycker att prislappen på deras produkter är aningen för höga. i framtiden hoppas jag kunna jämföra Sonos med billigare system för att få lite kontrast på vad man får för pengarna.
23 jul 2017