Första intryck.  Efter man öppnat förpackningen och tar upp telefonen för första gången så blir jag överraskad hur lätt och tunn telefonen är. Den ligger otroligt bra i handen, men inger inte direkt  någon super premium känsla. Med alla luckor, knappar och portar är inte detta direkt någon slät upplevlse. Den känns lite plastig och oraffinerad. 

Efter att man tagit sig igenom uppstartprocessen,  möts  man av en 1080p skärm med livliga färger och snabb respons.  

 

Hårdvara

 

Sony har en lite annan inriktning än andra tillverkare.  De siktar på att släppa ett nytt flaggskepp var 6e månad. Vilket gör att din telefon blir utdaterad ännu snabbare än vanligt, vilket är lite tråkigt.

Men detta gör att de kan göra små Förbättringar oftare än andra tillverkare, vilket märks. Designen är bättre än på Z2, en lite mer robust design har smugit sig in den här gången. Avrundade hörn täckta med plast för att troligtvis klara  stötar bättre. Övrigt skiljer sig Z3 inte mycket  från Z2.

 

Telefonen är dessutom  IP68 certifierad, vilket bara är positivt på alla sätt och vis. Detta gör att telefonen klarar vatten och damm utan några problem. Klicka på länken nedan för att ta reda på mer om vad certifieringen innebär.

Länk

 

Skärmen

 

Skärmen är dynamisk och skarp, färgerna är strålande, och med Sonys många möjligheter att ändra alla möjliga inställningar kan du anpassa skärmen nästan helt efter ditt tycke.

 

Batteritid

 

Här är z3an ett monster.  Detta är dagens motsvarighet till Nokias 3310 som bara behövdes laddas en gång i veckan.  Nu är det inte riktigt så turligt i Z3ans fall men i dagens mått mätt är detta telefonen du ska ha om du är ute efter batteriprestanda. Z3an klarade sig 3 dagar utan att behöva laddas. Detta med skärmen aktiv i mer än 6 timmar. Detta att jämföra med HTC One M8 som klarar sig ca 2.5 timmar med skärmen på och ligger då ca på 20% batteri efter 12 timmars användning.

 

Med alla strömsparfunktioner som Sony lagt in tror jag till och med man kan klämma ur många många  timmar till ur denna lur om man verkligen behöver!

 

 

Mjukvara

 

Sony likt Samsung och alla andra tillverkare lägger till funktioner och och ändrar utseendet på Android för att sticka  ut i mängden och göra Android till sitt eget. Men till skillnad från Samsung så implementerar Sony detta på ett mycket  bättre sätt. Det är avskalat och fokuserat på användervänlighet. Menyerna är lätta att förstå och enkla att navigera sig genom.  Aldrig under testperioden har jag upplevt telefonen som seg eller känt något lagg, vilket är ovanligt på en telefon med en förändrad version av Android.

Stort Tummen  upp för Sony här!

 

 

Kameran

 

Kameran är helt klart godkänd. Du har har du möjligt att ta superfina bilder med auto läget och filma i 4k. Om du är en person som gillar att ta bilder i manuella lägen så erbjuder Sony det i  ganska stor utsträckning och du kan säkert ta ännu bättre bilder(för att vara en mobil såklart) om du duktig på fotografi i övrigt.

 

Något  som var ovanligt  bra,  var bilder där blixt användes,  detta är ju en akilleshäl för många mobiler, men på något  sätt har Sony lyckats mycket bra med detta.  Sammanfattning

 

Jag har svårt att Hitta något negativt med denna telefon.  Om jag fick chansen att behålla denna telefon efter testperioden hade jag inte tvekat en sekund på att ersätta min HTC med denna lur.

 

Enda negativa  med denna telefon jag kan komma att tänka på är att baksidan,  den kunde ha varit matt istället för blank, men detta är så klart en smaksak, annars är denna telefon näst intill  perfekt.  

 

 

Telefonen är nätt, snabb mjukvara, Vattentät med superbra kamera.  Den är dessutom ganska snygg. Skulle du tycka att en 5.2 tums skärm är för stor så erbjuder sony en mindre variant av telefonen på 4,6 tum.  DETTA UTAN ATT BEHÖVA KOMPROMISSA PÅ PRESTANDA!  (stående ovationer sony!)


Kan sträcka mig till att säga att detta är 2014 års bästa telefon!

 

 

 

 

3 dec 2014