Mobitester.se poäng ( högre = bättre) 

Design 2/10 

Mjukvara 10/10

innovation 10/10

Skärm 5/10

Transport/logistik/storlek 3/10

 

Total: 30/50 

 


Google Cardboard är en Lättviktsvariant av Oculus rift, Samsung gear VR och andra Virituelaverklighetsheadset

(viritual reality) 

Det är svårt att tro att en sådan enkel och billig sak kan ge en så mycket underhållning. Google cardboard kostar ca 100 kronor och finns hos diverse teknikhandlare, bland annat en av mina favoriter Kjell & company

Med denna enkla pryl kombinerat med din smartphone kan du göra allt från att Åka bergochdalbannor, flyga i rymden och vara huvudrollen i en skräckfilm. Det är relativt enkelt att komma igång.

 

1/Bygg ihop ditt headset enligt instruktionerna.

2/Ladda ner Cardboard appen. Tips är att testa de små appar som kommer med appen innan man kör ingång med andra spel/appar.

3/ Ladda ner spel/film etc.

4/Räkna med underhållning. (Samt eventuellt illamående & yrsel.) 

 

Som ni ser på bilderna var jag tvungen att använda lite extra hårsnoddar och gummiband för att säkra min mobil från att ramla ur headsettet, rekomenderar att alla gör desamma. Jag lärde mig först efter att mobilen dampit i backen två gånger.

Du måste ha en mobil med skärm på 4,5 - 5 tum, Cardboard stödjer både Android och IOS. De flesta mobiler är delvis kompatibla med detta headseat, om inte fullt kompatibla. Delvis kompatibel är att du inte kan göra val med mangnetknappen på sidan. Det är inte hela världen, man kan fortfarande använda alla appar. Bara att man får göra valen på skärmen istället. 

Sammanfattning

Du, dina vänner eller barn kan underhållas i timmar av denna enkla pryl. Det finns appar för de flesta smaker, från spel, upplevelser till filmer och annan underhållning. Cardboard är ett roligt och billigt komplement till din smartphone. Den kombinationen är ganska ovanlig idag. Se dock till att vara nära en laddare, för batteriet går åt fort när man väl är i gång och använder cardboard tillsammans med mobilen. 

 

2 jun 2015