Tesla har funnits länge och är de bilmärket som ligger i framkant med att producera rena elbilar som tilltallar massan men kanske inte allas plånböcker. Med Model 3 som annonserades nyligen som ska vara Teslas bil för de som inte har möjlighet att lägga 800,000 sek eller mer på en bil. utan ligga på priser från 300,000 SEK, vilket fortforande är mycket pengar men mycket mer överkomligt. 

Otroligt snygg!

 

Bak(fram)luckan

 

Bak (bak)luckan! 

 

 

Med detta så blev det till att jag tog med mina barn och testade en Tesla model S för att se om den lever upp till hajpen. Utvändigt ser den aggresiv och sportig ut. Invändigt samma sak. Men otroligt rymlig, Båda bilbarnstolarna fick plats utan något som helst problem. Baggage utrymmena ( ja, två av dem ) lastar mer än en V70 ( tyckte jag försäljaren sa) Är detta framtiden familjesedan? Det tror jag. 

Största surfplattan jag sett i en bil. 

 

Alla knappar man är vad vid att se inuti kupën på en bil är ersatt med en stor touchdisplay. Allt samlat på ett ställe och anpassningsbart efter ens tycke och smak. 

 

Displayen känns som att den kommer från framtiden. 

 

När man susar iväg känns det lite underligt, men man vänjer sig snabbt och man glömmer bort att man sitter i en ren Elbil som bara kostar ca 90 kronor att tanka upp fullt, med en räckvid på 400 -500 km om jag tolkat allt rätt. Det mest overkliga och fantastiska jag vart med om i bil och teknikväg är när man kopplar in autopiloten. HELT sjuk känsla att bara sitta och titta  på hur bilen själv navigerar sig fram i trafiken utan att jag behöver göra något. När jag väl behövs vid ratten så säger bilen till och jag kan odramatiskt eller dramatiskt ( beroende på hur länge jag väntar)med att ta över kontrollen igen. Jag är övertygad om att när denna teknik blir fulländad och bredare accepterad kommer det leda till en bättre upplevelse i trafiken för alla och i slutändan säkrare för alla. Bara Autopiloten är en anledning till att köpa bilen. 

Kan inte inte säga "vem är det som kör" och tänka på långben

 

Japp, Barnen får plats

 

En överförtjust dotter som är laddad för att testa en Tesla :) 

 

 

Handtag som fälls in under färd och kommer ut igen när man stannar.

Om ni inte testat en Tesla, Gör det!! Det är inte ofta jag säger detta,  men gör en insats för miljön, och dina smajlband, Överväg en Tesla inför ditt nästa bilköp! Det tänker jag göra. Kan avsluta med att säga att accelerationen i modellen jag körde, P90D med fyrhjulsdrift är de sjukaste jag varit med om. Kan jämföra den med acceleration i en bergochdalbanna!!

 

-Ja Tesla levde upp till Hajpen! 

 

 

20 apr 2016