Bose hörlurar

 

Musik är något som de flesta av oss gillar, och med detta tänkte jag ge mig på att recensera ett par bose QuietComfort 15 hörlurar i prisklassen muchos dineros.  

Är de värt det att lägga omkring 2500 kronor på hörlurar när det finns billigare alternativ? Det ska tilläggas att jag inte är en ljudnörd och inget proffs på ljud, dock uppskattar jag att de ska låta bra när jag använder ett par hörlurar. 

Bose är för mig synonymnt med kvalité och premium, när man plockar upp dessa hörlurar så får man också det intrycket. Det knakar inte eller gnäller när man vrider och vänder på dem. Sladden känns till och med lite lyxig. 3.5 mm pluggen känns solid och det känns som den sätter sig ordentligt i hörlursrutgången på telefonen och surfplattan jämfört med de billigare hörlurarna jag har hemma.

När man tar på sig hörlurarna slås man av tystnaden som uppstår, men det stannar inte där, när man slår på lurarna hör man ett litet pys och sedan får man lite lock för öronen, och det blir ännu tystare, obehagligt tyst. Man blir lätt paranoid och hamnar lite ur balans pga av ovanan att inte vara så avskärmad från vardagsljud. Det säger en del om den isolerande effekten av dessa hörlurar.

Man slutar inte häpnas där, när man sätter igång musiken är Det är en underdrift att säga de låter olikt något annat jag varit med om tidigare i kvalitetskänsla. Ljudet sveper in dig som om det var det enda som finns i din värld. Behöver inte lägga mer tid på detta  än att säga att Bose QuietComfort 15 kort och gott levererar strålande ljud.

 

Dessa lurar vänder sig nog mest till dig som reser mycket, eller vill vara ifred med din musik eller ljudbok, Jag kan tänka mig att dessa hörlurar passar perfekt för dig som vill vara i fred och slippa ljudet omkring dig under din pendling till jobbet. Något som är fiffigt är att de ingår flygplansadapter när du köper dessa, så du som reser kan använda dessa på de flesta flygplan som erbjuder mediakonsuption av något slag. 

 

Snygghet

De kommer inte vinna några designpriser utan fokuserar på att leverera en bra ljudupplevelse. 

Pris

Man köper nog dessa av ett syfte. Resor, pendling eller för att du uppskattar att avnjuta ditt ljud i hög kvalité. Inte bara för att ha på gymmet eller slölyssna på musik någon gång ibland, då finns de billigare alternativ som säkert uppfyller dina behov. 

20 mar 2015