Med nyare Android (4.3 eller senare)  telefoner har man möjligheten att välja mellan två olika system som behandlar och tolkar data, vilket i sin tur gör att din telefon blir snabbare på alla sätt och vis. Detta system kallas ART det som troligvis körs på din telefon just nu är Dalvik.

Jag tänker inte ens försöka ge mig på att förklara skillnaden mellan dessa två system då jag själv inte fattar de tekniska bitarna helt och hållet. Men kika gärna in klippet nedan om ni är intresserade.

 https://www.youtube.com/watch?v=p1CHQwbCNsE

Om du är sugen på att ändra till ART kan du enkelt göra detta genom att gå till inställningar, scrolla ner till botten till "om telefonen" enligt bild 1, klickar på den. Sedan scrollar du ner igen till version, enligt bild 2. Klickar 8 åtta gånger eller så många gånger som det behövs tills det att texten "du är nu utvecklare" står på skärmen. Gå sedan tillbaka till inställnings menyn Enligt bild 1, då kommer det finnas ett nytt val där som visar "utvecklare", klicka på den. Leta sedan efter rubriken "Välj Exekveringsmiljö" enligt bild 3, under den borde det stå Dalvik för de flesta, klicka där och välj art. Din mobil kommer då starta om och uppdatera dina appar till ART. Nu är du klar och kan njuta av en snabbare mobil.

 

 

 

Bild 1

Bild 2

 

 Bild 3

 

 

 

 

 

29 okt 2014