När jag först såg dessa var jag skeptiskt inställd till hur bra de egentligen kan vara. Mest för den prislappen, 140 SEK inklusive frakt från Kina. Jag var fortfarande skeptisk från de att jag beställt dem och hela tiden jag väntade på dem, vilket var ca 3,5 veckor.

 

Efter att jag fått hem lurarna är jag beredd att säga att dessa lurar är bland det bästa teknikköpen jag gjort på många år, om man ser till vad jag spenderat och vad jag fått. Men de är långt ifrån perfekta, vilket jag kommer till lite senare.

Hörlurarna kom med några extra öronpuffar varav ett par med ”Wingtips” en mikrofiberpåse och en usbsladd för laddning av hörlurarna. Alla instruktioner kom på engelska och stod på förpackningen de kom i.

Att para lurarna med min androidtelefon var inga konstigheter, utöver detta ska lurarna paras med varandra vilket inte heller var några problem. Tog inte mer än någon minut innan man var klar att köra.

Ljudkvalitén överraskade mig väldigt, det är otroligt bra med tanke på vad man betalar för. Dock är det inte i paritet med andra bluetooth lurar jag testat. Basen är tung och ljudet är godkänt. Dock kan det  upplevas som grötigt. Jag lyckades förmildra effekterna av detta med ljudinställningarna på telefonen.

Något som X1T lurarna också gör bra är att filtrera bort ljud utifrån, även om det inte finns någon aktiv filtrering så skapar de en isolerande atmosfär. De blöder inte heller ut ljud så värst mycket.

 

Anslutningen mellan telefonen och lurarna är stundtals väldigt svajig. Jag upplever att anslutningen fungerar sämre i miljöer med mycket människor, tex gym och flygplaster. Vet inte riktigt vad det kan bero på, kanske är det kombinationen av andra bluetooth & wifi signaler. Har du telefonen i en byxficka upplevde jag också att kontakten inte är lika stabil som när du istället har den i bröstfickan på en kavaj, detta blev än mer märkbart när batterinivån led mot sitt slut. Det som händer att ljudet tystnar i ena eller andra luren under någon millisekund. Detta kan vara väldigt irriterande. Men då får man ta i hänsyn till att man kanske får acceptera detta med tanke på den prislappen som dessa hörlurar erbjuds till, hade dessa istället varit ett par Airpods från apple  för 1900 spänn hade jag inte varit lika förlåtande för dessa tillkortakommande.

En annan överraskning är att röstsamtal låter väldigt bra, både på min sida om samtalet och i personen som jag pratar med, detta hade jag inga förhoppningar om innan jag köpte dessa och en mycket uppskattad funktion så klart. Röstsamtal kan du dock bara höra i ena luren, men jag har aldrig haft problem med att inte höra ett samtal.

 

Lurarna sitter i mina öron otroligt bra, de olika storlekana på puffar som kommer mer tror jag att de flesta kan få dem att sitta bra. Avsaknaden av sladd som ofta är anledningen till att lurar ramlar ur örat eller gör att de inte sitter 100% på plats, detta problem är borta tillsammans med sladden. De gånger jag tränat med dessa lurar har jag aldrig ens vart i närheten att tappa någon av lurarna ur öronen oavsett vad jag gjort. Då är det lite irriterande när man vill ta ur en lur och inte har någonstans att göra av den.

 

 

Batteritiden på dessa är enligt tillverkaren 2-3 timmar aktiv lyssning om du använder båda hörlurana hela tiden. Men när batterierna börjar ta slut så försämras ljudkvalitén en del. Så enligt mig är 1-2 timmar vad jag får ut av dessa innan laddning behövs.

 

En sak som är kritisk att nämna är att ljud från video inte alls hänger med. När man lyssnar på musik eller en ljudbok så är de inga problem, men så fort du ska titta på en video på youtube eller netflix så tar det inte många sekunder innan ljudet är efter och det är hemskt irriterande.  

 

Sammanfattning, ett par billiga helt trådlösa hörlurar som levererar en godkänd ljudupplevelse( för prislappen), men de är heller inte perfekta. Kan du acceptera detta är dessa för dig. De är också perfekta om du vill testa om denna typen av hörlurar är för dig innan du kanske lägger mellan 1900 och 2500 sek på ett par från någon av de mer kända tillverkarna som erbjuder samma typ av produkter.  

plus & minus

+pris

+ljud

+röstssamtal

+ingen sladd

-Kort battertitid

-Stundtals dålig anslutning till telefonen

-Bara en tidsfråga innan man tappar bort en av dessa.

 

7 feb 2017