Recensionen av Lenovo yoga tablet 2 kan ni läsa här. Nu kommer en kortare recension av dess större styggare storebror, Yoga tablet 2 PRO. Till stor del är det samma surfplatta som vanliga Yoga tablet förutom på några, men ganska stora punkter.

Storlek

13 tums skärmen gör detta till en bjässe av platta. Den är lite för stor att använda på språng som pendling eller dylikt. Däremot gör storleken detta till ett stårlande komplement för hemma eller semesterunderhållning.

Nexus 7 VS Lenovo toga tablet 2 PRO. 

 

 

 

Ljud

Ljudet som JBL högtalarna levererar är fantastiskt och kan med fördel användas till musik eller film utan problem. De är tillochmed starkare och mer högljudda än på vanliga yoga tablet 2. Det är fylligt och har respektabel bas. Som på vanliga yoga tablet 2 är högtalarna riktade mot dig så ljudupplevelsen är kanon jämfört med andra surfplattor  som sätter högtalarna på baksidan eller i kanterna av plattan.

 

Två främre högtalare längs med botten 

 

 

 Bakre högtalaren kompleterar de främe. 

 

 

 

Projektor!

Plattan har en inbyggd projektor som kan visa det du har på skärmen på en vägg. Du kan få upp till 50 tum! Upplösningen är inte den högsta så det är inte någon ersättare för en riktig projektor. Men jag älskar funktionen och fann mig själv använda den väldigt ofta, mina barn älskade också plattan och uppskattade den också väldigt mycket.

 

Bild från projektorn på vanlig vitmålad vägg, måste vara mörkt för att bilden ska bli bra. 

 

Lampan till projektorn snyggt implementerad i tuben längs botten av plattan tillsammans med batteriet. 

 

 

 

Batteri

Det stora batteriet gör att du kan använda plattan under långa perioder utan att behöva ladda den och har en fantastisk standby tid. Det är endast vid användning av projektorn som de försvinner en hel del batteri.

 

Sammanfattning.

Lenovo har återigen skapat en innovativ produkt med mångsidig användning. Djärv avvikande design som står ut i mängden. Jag kan se mig själv använda denna på resor som ett reseunderhållningssystem och något som barnen kan samsas om och kolla på film och spela spel på. Detta ersätter en TV/dator i många tillfällen och passar vår familj utmärkt som nästan uteslutande tittar på play kanaler, youtube och netflix. Helt klart att rekommendera!

Mobitester.se poäng ( högre = bättre)

Design 7/10

Mjukvara 8/10

innovation 9/10

Skärm 8/10

Transport/logistik/storlek 4/10

Total: 37/50

6 jun 2015